Δυναμικά Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ χτες σε πάνω από 60 πόλεις

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ

την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία


Οργανωμένη ταξική απάντηση έδωσε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στην αντεργατική επίθεση της πλουτοκρατίας, με τα συλλαλητήρια που οργάνωσε σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες - παρά τη βροχή -διαδήλωσαν διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών τους, διατράνωσαν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης, να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση η πλουτοκρατία, που τη δημιούργησε.
Εδωσαν απάντηση στα ιδεολογήματα του κεφαλαίου ότι δήθεν οι απολύσεις, η μειωμένη απασχόληση, η ευελιξία που επιβάλλει η μεγαλοεργοδοσία γίνονται για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας. Ξεσκέπασαν τη στρατηγική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που έχει μπει για τα καλά σε αλισβερίσι με τον ΣΕΒ, προωθώντας τις επιλογές της μεγαλοεργοδοσίας. Μαζί τους οι ΕΒΕ, κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Επόμενος σταθμός, η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη.

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης

Το αγωνιστικό κλίμα, που σηματοδότησαν οι χτεσινές εργατικές κινητοποιήσεις, κυριάρχησε στην πρωτεύουσα πολύ πριν χαράξει, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης, οι ταξικές δυνάμεις σήκωσαν την Αθήνα «στο πόδι», για περισσότερες από πέντε ώρες.

 

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009