Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησε η ΕΕΔΥΕ στις 20/3, ενάντια στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα

Μια δεκαετία μετά το ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, το οποίο συνεχίστηκε με τα εγκλήματα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε, χτες, μία δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στο ΝΑΤΟ, με αφορμή την 60χρονη δολοφονική δράση του κατά των λαών όλου του κόσμου. Οι διαδηλωτές απηύθυναν προσκλητήριο δράσης και αγώνα για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, την έξοδο της χώρας μας από τη «λυκοσυμμαχία», την απομάκρυνση όλων των ξένων βάσεων από τη χώρα, την επιστροφή όλων των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων αποστολών, που βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού.
«78 μέρες ανελέητης καταστροφής»
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Ντρ. Βουσίτσεβιτς, πρώην πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα και μέλος ΔΣ του «Φόρουμ Βελιγραδίου για έναν κόσμο των ίσων». Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις «αξέχαστες αναμνήσεις από την άνοιξη του 1999, όταν η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος είδαν όλο τον ελληνικό λαό να ορθώνει το ανάστημά του και να υπερασπίζεται τον ηρωικό αγώνα των Σέρβων αδερφών ενάντια στον ανελέητο εισβολέα».
Υπενθύμισε ότι «στις 78 μέρες ανελέητης καταστροφής και αφανισμού, σκοτώθηκαν παραπάνω από 3.500 άνθρωποι. Τα 2/3 των θυμάτων ήταν αθώοι πολίτες, νεογέννητα μωρά, μαθητές, φοιτητές, ασθενείς σε νοσοκομεία και ηλικιωμένοι. Εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν βαριά. Η οικονομική, πολιτιστική, υλικοτεχνική υποδομή, οι εκπαιδευτικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος καταστροφής να ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου και βομβών διασποράς είχαν σοβαρό αντίκτυπο στο περιβάλλον με μακρόχρονες δυσμενείς επιπτώσεις, όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων».
Τόνισε ότι «γι’ αυτόν το λόγο η επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στη Σερβία, το 1999, αποτέλεσε ένα άγριο έγκλημα ενάντια στην ειρήνη και την ανθρωπότητα. Ο πόλεμος αυτός έγινε εξαιτίας της ιδιοτέλειας της κορυφαίας ιμπεριαλιστικής δύναμης, των ΗΠΑ, γιατί η Γιουγκοσλαβία και η Σερβία έθιγαν τα συμφέροντά τους».

 

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009