Πέφτουν οι μάσκες!

Οι αναιμικές εκδηλώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα στις σχολές δε θα χρειάζονταν σχολιασμό. Για παράδειγμα στα Γιάννενα η συζήτηση με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου φαίνεται να μην πήγε όσο «δημοσκοπικά» έλπιζαν, κάτι που πρόδωσε η φανερή ενόχληση των μελών του στη σχολή. Ωστόσο, στις εκδηλώσεις αυτές, άθελά τους ή όχι, τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να αποκαλύπτονται.

Συνεχίζουν να αποθεώνουν την κουκούλα και ταυτόχρονα να την αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας, μαζί με κάθε μορφή βίας, δίνοντας πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην αστική δημοκρατία. Στη Νομική Αθήνας, για παράδειγμα, έφεραν να μιλήσει για την κρίση και το «Δεκέμβρη» μαζί με το στέλεχός τους Γ. Δραγασάκη και τον Στέφανο Μάνο, τον γνωστό! Αφού μοίρασαν τις προσκλήσεις και αντιλαμβανόμενοι την …πατάτα από το κράξιμο των φοιτητών, έσπευσαν να συμπληρώσουν με μολύβι ανάμεσα στα ονόματα των ομιλητών το λατινικό «vs», δηλαδή «εναντίον». Τώρα πόσο «vs» στον Μάνο είναι κάποιος που πριν από μερικές εβδομάδες δήλωνε σε ημερίδα της ΟΤΟΕ για την κρίση: «Το έργο μου έχει διευκολυνθεί πάρα πολύ, διότι το μισό πακέτο προτάσεών μας (σ.σ. δηλαδή του ΣΥΝ) το έχει κάνει ο κ. Βγενόπουλος», αυτό είναι άλλο θέμα!

Συνεχίζουν να επιδίδονται στο προσφιλές τους σπορ, τον αντικομμουνισμό. Η νούμερο δύο του ευρωψηφοδελτίου τους, Ελ. Σωτηρίου, μιλώντας σε συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για αδράνεια στο θέμα των νεκρών στο Πέραμα! Στην εκδήλωση στο ΕΜΠ ένας από τους ομιλητές αφιέρωσε μια τοποθέτηση για να φτάσει στο συμπέρασμα πως το 1921 το ΣΕΚΕ ήταν υπέρ των σπασιμάτων «πολλών τζαμιών», ενώ τώρα «το ΚΚΕ έχει αλλάξει και γι’ αυτό δεν μπορεί να εκφράσει τα κινήματα που θα φέρουν τις αναγκαίες αλλαγές».

Στην ίδια εκδήλωση, ο Αλ. Τσίπρας έκανε μια ακόμα βαρυσήμαντη δήλωση: «Η μεγαλύτερη μάχη που έδωσε η αριστερά τα τελευταία χρόνια ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου ήταν το γήπεδο του Βοτανικού»! Θυμίζουμε τη θερμή χειραψία Βαρδινογιάννη - Τσίπρα πριν από λίγες εβδομάδες και το εγκάρδιο κλίμα για το ότι τα «βρήκαν» για το γήπεδο!

Συνεχίζουν να κρατάνε ως ουρά τους στα ιδρύματα τα ΕΑΑΚ, που είναι ακροατήριο των εκδηλώσεών τους. Μάλιστα, στην εκδήλωση στο ΕΜΠ, στέλεχος των ΕΑΑΚ ήταν και ομιλητής. Ανάμεσα στα πολλά είπε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «θετικό μόρφωμα» και ανέφερε κάποιες αδυναμίες που έχει και που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ολα τα παραπάνω έγιναν μόλις τις τελευταίες δυο μέρες. Είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς γιατί οδύρονται τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΕΑΑΚ όταν λέμε στους φοιτητές ότι ψήφος σε αυτούς είναι πραγματικά χαμένη.

 

 

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία Πανσπουδαστικές Σφήνες την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009