ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Οι φοιτητές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Η ΚΝΕ ενημερώνει και θα συνεχίσει να ενημερώνει τους φοιτητές-σπουδαστές και όλο το λαό για το θέατρο του παραλόγου που συνεχίζεται εδώ και μέρες με στόχο να μπλοκαριστεί η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου.
Την εργολαβία ανέλαβαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τα σχήματα της ΕΑΑΚ. Πάνω από 100 άτομα εμποδίζουν για ώρες τη συνεδρίαση της Τεχνικής Γραμματείας, σκίζουν χαρτιά, προπηλακίζουν εκπροσώπους, διαλύουν Διοικητικά Συμβούλια που συνεδριάζουν για να ορίσουν αντιπροσώπους. Να σκεφτούν οι φοιτητές και σπουδαστές που έχουν ψηφίσει τα σχήματα της ΕΑΑΚ αν τους εκφράζουν αυτές οι ομάδες τραμπούκων που περιφέρονται στις σχολές και τρομοκρατούν σα σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες. Αυτή η κατάσταση αξιοποιείται από τις νεολαίες του δικομματισμού που εφευρίσκουν κωλύματα, αποχωρούν απ’ τη συνεδρίαση.


Καλούμε όλους τους αγωνιστές και ριζοσπάστες φοιτητές-σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα, να βάλουν φραγμό στη διαλυτική κατάσταση. Η ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος δεν μπορεί να έρθει από τις δυνάμεις που το θέλουν διαλυμένο. Είναι οι ίδιες που συμμετείχαν στο διάλογο για την παράδοση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στους επιχειρηματίες.

Τους καλούμε με αποφασιστικότητα να προκαλέσουν τη συνεδρίαση ΔΣ, τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για τον αγωνιστικό συντονισμό τους, στην κατεύθυνση της ρήξης με την πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, την πολιτική των μονοπωλίων.

Η ΚΝΕ συνεπής στη θέση της για τη συγκρότηση των οργάνων του φοιτητικού κινήματος δεν θα εγκαταλείψει την πρωτοβουλία που πήρε για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Οι ψευτοπαληκαρισμοί και οι απειλές δεν τρομοκρατούν κανέναν μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα δημιουργίας διακριτού μετώπου φοιτητών-σπουδαστών απέναντι στη θύελλα των μέτρων που έρχονται.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
17-10-2009

 

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009