Οι αντιπρόσωποι της ΠΚΣ θα είναι παρόντες στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις εξελίξεις σε σχέση με την ΕΦΕΕ

Η Τεχνική Γραμματεία για τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου της ΕΦΕΕ, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής ΚΣ, «ναυάγησε» με ευθύνη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία αρνήθηκε να υπογράψει οτιδήποτε! Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε ανακοίνωση του, περιγράφει τα γεγονότα και καλεί τους αντιπροσώπους να δώσουν το «παρών», αύριο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, για τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου:

«Η ΚΝΕ καλεί τους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν από 95.305 φοιτητές στις 13 του περασμένου Μάη να δώσουν το "παρών" για την πραγματοποίηση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, το Σάββατο το πρωί, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η Τεχνική Γραμματεία που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των εκπροσώπων της ΠΚΣ και κάτω από την ακούραστη προσπάθειά τους και έμεινε ζωντανή για 6 μέρες, ναυάγησε κάτω από την ολοκληρωτική άρνηση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιηθεί Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Ολες αυτές τις μέρες αρνούνταν να υπογράψουν και να προτείνουν το οτιδήποτε κι όταν ακόμα πρότειναν κάτι αρνούνταν κι αυτό να το υπογράψουν!

Μέχρι σήμερα, παρά τις δυσκολίες που έβαζαν οι παρατάξεις του δικομματισμού και ο περιοδεύων θίασος της παράταξης των ΕΑΑΚ που εκτελούσε χρέη εργολάβου του ΠΑΣΟΚ, είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο 140 από τους 192 Φοιτητικούς Συλλόγους και είχαν οριστεί 755 αντιπρόσωποι από τους 1.160.

Επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος δεν μπορούν να κάνουν οι δυνάμεις που θέλουν τη διάλυσή του και που το έχουν διαλυμένο για δεκαετίες. Καλούμε τη βάση των αντιπροσώπων όλων των παρατάξεων να έρθουν στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο και να μην αποδεχθούν το μπλοκάρισμα της συγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Οι αντιπρόσωποι της ΠΚΣ θα είναι εκεί».
 

Καταχωρήθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009